Η ΘΥΡΑ 9 τοποθετήθηκε σήμερα με ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook, γύρω από όλα αυτά που συμβαίνουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα. 

” Ο πάτος δεν έχει τελειωμό

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ο απόλυτος διασυρμός του κυπριακού ποδοσφαίρου. Διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο όχι μόνο για χειραγώγηση αγώνων, αλλά και καθορισμό του πρωταθλητή, του κυπελλούχου, καθώς και το ποιες ομάδες θα βγούνε Ευρώπη. Ποδοσφαιρικοί παράγοντες άλλων χωρών κάνουν λόγο για το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, αξιωματούχοι της ΚΟΠ, αλλά και των ομάδων, δηλώνουν τάχα προσβεβλημένοι από τις φήμες και αποκαλύψεις, εκδηλώνουν πρόθεση να κινηθούν νομικά γιατί πρόκειται δήθεν για συκοφαντίες, πολιτικάντηδες ξαφνικά συγκλονίζονται και εμφανίζονται έτοιμοι να πατάξουν την διαφθορά.

Παράλληλα όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το σαθρό οικοδόμημα, από την ηγεσία του κράτους, της ΚΟΠ, μέχρι προπονητές και ποδοσφαιριστές, παριστάνουν τους έκπληκτους και δηλώνουν φυσικά άγνοια για όσα βγαίνουν στην επιφάνεια. Παραδίπλα και μια αστυνομία που εμπαίζει κι αυτή με την σειρά της τον κόσμο, όταν παραδέχεται ότι έχει στοιχεία, αλλά βλέπουμε ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να φτάσει στους ενόχους και στην διαλεύκανση των υποθέσεων.

Είναι αυτονόητο ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι προσχηματικές κι απλά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Κύριοι, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Το κυπριακό ποδόσφαιρο χρόνια τώρα βρίσκεται μέσα στο βούρκο και εσείς το γνωρίζεται από πρώτο χέρι. Οι υπαίτιοι για την σήψη που επικρατεί, είναι οι ίδιοι που διατρανώνουν ότι δήθεν θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο. Το ψάρι λένε βρωμάει από το κεφάλι και αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση. Η ηγεσία της ΚΟΠ μαζί με τους πλήρως αναξιόπιστους θεσμούς της όπως η διαιτησία και η δικαστική, υπό τον έλεγχο και συντονισμό του κυβερνητικού κόμματος και γενικότερα του κράτους και κεφαλαίου, οι διαπλεκόμενοι παράγοντες και όσοι αποκομίζουν κέρδος από αυτό το κύκλωμα, αποτελούν την εγκληματική οργάνωση που έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Ένα τσούρμο τσαρλατάνοι κόβουν και ράβουν ανάλογα με τα συμφέροντα τους, είτε είναι οικονομικά, είτε είναι πολιτικά.

Γινόμασταν για χρόνια μάρτυρες, διαιτητές που έκαναν σφαγιαστικές διαιτησίες να παίρνουν ‘‘προαγωγή’’ και να γίνονται διεθνείς. Διαιτητές να κάνουν επανειλημμένα «ανθρώπινα» λάθη υπέρ μιας ομάδας κατ’ εξακολούθηση και να προστατεύονται από την ΚΟΠ με ποινές χάδι. Δικαστική να αποφασίζει με διαφορετικά κριτήρια για τις ποινές ανάλογα με το ποια ομάδα δίκαζε. Πολιτικούς να εμπλέκονται ενεργά στα του ποδοσφαίρου και να κατονομάζονται ακόμα και από πρώην διαιτητή χωρίς ποτέ να κληθούν έστω για καταθέσεις.

Όλα αυτά εμείς τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας και τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Γι αυτό και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όπως κάποιοι άλλοι, καθώς τον πόλεμο ενάντια στην βρωμιά του κυπριακού ποδοσφαίρου τον έχουμε κηρύξει προ πολλού, σε αντίθεση με αυτούς που σηκώνουν κλάδο ελαίας και συμβιβάζονται με τους ολετήρες. Εμείς στα γήπεδα, στους δρόμους, στα κέντρα λήψης αποφάσεων όταν μας δόθηκε η δυνατότητα παρέμβασης για να εκφράσουμε τις θέσεις μας, σταθήκαμε απέναντι και παλέψαμε ενάντια όχι μόνο σε αυτούς που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και όσους τους κάνουν πλάτες, κι ας εμφανίζονται ως δήθεν αντίπαλοι τους. Δεν είναι τυχαίο που προσπάθησαν να μας πλήξουν όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας. Μέχρι και σαν τρομοκράτες μας κατηγόρησαν και βάλθηκαν να μας καταστείλουν με κάθε τρόπο. Φυσικά όχι μόνο δεν τα κατάφεραν αλλά μας έκαναν ακόμα πιο δυνατούς. Γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν μπορεί πλέον να χειραγωγήσει κανένας και περήφανα πορευόμαστε στον δρόμο που έχουμε χαράξει με τις δικές μας δυνάμεις. Και να είναι σίγουροι ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλους για να γκρεμίσουμε όλα όσα κάνουν κουρέλια τα όνειρα μας.

ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ – ΜΟΝΑΧΑ ΘΥΡΑ 9

Υ.Γ – Σήμερα στις 14:00 στο “Κερύνεια Επιστροφή”στεκόμαστε δίπλα στην Τριφυλλάρα στον δύσκολο αγώνα του Κυπέλλου. ”

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.